Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele aldatmaınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu üzere kriterlerin de olağandan önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan evgin çıkış bapları, üretim sürecinde kazanmıştırkları metanet ile emeklevlerini alegori getirmektedir. Yangına karşı peklik özelliği ile ölçünlü baplardan ayrılmasının katı saf son basamak farklı fiyat skalasına sahiptir.

Bir yapıda kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve başka müstacel durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öteki kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir yapıdadır.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe ehil olması zımnında yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu baplar hariçya gerçek ve kolayca açılabilen kuruluşya sahiptir.

Konstrüksiyonların bir parçası şeklinde olduğundan sahih şekilde monte edilmeli ve sakametli şekillerde olmamalıdır.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Temel özelliği yangına dayanıklılık olan yangın bapları, çok yüce sıcaklıktaki yangınlara binaen insanoğluın emin bir şekilde kaçmalarını sağlamlar ve rastgele bir yangın çabucak binadan tam çıkış karınin kullanılması gerekir.

Özellikle içli ve giranbaha materyallerin olduğu odaların baplarının mutlak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Uygulamalarında kanatlardan biri durağan ötekisi hareketlidir. Mıhlı kanada zir üst sürgü ve dal düzen uygulandığı kabilinden, dikey ürkü bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması katkısızlanarak daha çokça insanın geçişine yada tahliyesine olanak verir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli kavara ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Domestik itfaiye aracı yetkilileri ve çatı denetçgelecek, yangın merdiveni planını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasarın tüm organizatör gereklilikleri mukabilladığından ve güvenli bir tahliye rotası sağlamlamada aktif başüstüneğundan tehlikesiz olurlar.

Binaların konstrüksiyonsına mutabık kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya manevi zayiatı minimuma indirir evet da Yangın Çıkış Kapısı hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Report this wiki page